Huren / huurvoorwaarden / toewijzing

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

Heb je via de Woningzoeker een woning gezien waarin je geïnteresseerd bent? Door op 'ik wil deze woning' te klikken, ga je direct naar de Huurcalculator. Hier laat je jouw gegevens achter via de Huurcalculator en maak je jouw interesse kenbaar. De makelaar zal vervolgens contact met je opnemen. In de Huurcalculator kun je ook alternatieve woningen doorgeven, mocht jouw voorkeur niet meer beschikbaar zijn.

Zijn er alleen middeldure huurwoningen op deze site?

Ja. Op deze website vind je 15 middeldure huurwoningen. De sociale huurwoningen worden verhuurd via de woningcorporatie Havensteder. De koopwoningen werden verkocht door TW3 en zijn 100% verkocht.

Heb ik voorrang als ik mijzelf voorafgaand heb ingeschreven op de nieuwsbrief?

Nee, bij de start verhuur heeft iedereen gelijke kansen. Op de website geef je bij de Woningzoeker aan welke woning je voorkeur heeft, vervolgens vul je de Huurcalculator in. Hierna worden de woningen toegewezen. Wel ben je via de nieuwsbrief als eerste op de hoogte gesteld van de meest recente ontwikkelingen.

Wat zijn de inkomenseisen om te huren?

Je kunt via de Huurcalculator berekenen of je in aanmerking komt voor de woning die je op het oog hebt. Je ziet namelijk direct voor welk bedrag je ongeveer kunt huren. Let op: dit is slechts een indicatie. De gemiddelde inkomsenseis is 3,5 á 4 keer de maandhuur, waarbij het 2e inkomen voor 50% meetelt. Eigen vermogen vanaf €20.000,- rekenen we voor 10% mee met jouw bruto jaarinkomen. Download hier de checklist met de Huurvoorwaarden

Welke documenten dien ik aan te leveren?

Zodra u een woning krijgt toegewezen, nodigen wij u uit om uw documenten in het Huurdossier te uploaden. Stap voor stap wordt er uitgelegd welke documenten er nodig zijn. Hieronder kunt u de checklist alvast downloaden: Download hier de checklist met de Huurvoorwaarden

Hoe worden de woningen toegewezen?

Aan de hand van de gestelde inkomenseis, de aangeleverde documenten en de beschikbaarheid worden de woningen toegewezen. Indien er meerdere kandidaten op dezelfde woning reageren, dan wordt jouw tweede of derde keuze meegenomen in de toewijzing.

Ik ga mijn huis verkopen, kan ik in aanmerking komen voor een huurwoning?

Mocht je voldoen aan de gestelde eisen, dan kun je onder voorbehoud in aanmerking komen voor een huurwoning. Dit betekent dat de woning verkocht (onder voorbehoud) dient te zijn. Een voorwaarde hierbij is dat de ontbindende voorwaarden van jouw (ver)koopcontract zijn verlopen voordat de huurovereenkomst van de Wolstraat in gaat. Voor verdere vragen verwijzen wij je naar de makelaar.

Ik heb zelf niet genoeg inkomen. Kan er iemand garant staan?

Het is niet mogelijk om iemand garant te laten staan. Let op: deze woningen worden niet verhuurd aan studenten of woningdelers.

Zijn er parkeerplaatsen beschikbaar?

De gemeente heeft bepaald dat het voor bewoners van dit complex niet mogelijk is om een parkeervergunning voor op straat aan te vragen. Er zijn vijf parkeerplaatsen beschikbaar in de parkeergarage aan de Zaagmolenkade, ter hoogte van Brouwerij Noordt. De huurprijs voor een parkeerplaats bedraagt €195,- per maand. Dit bedrag komt boven op de huurprijs. Neem contact met ons op voor meer informatie over parkeren bij dit project.

Oplevering / afwerking

Wanneer worden de woningen opgeleverd

Naar verwachting, maar onder voorbehoud, worden de woningen in het 2e kwartaal van 2024 opgeleverd. Dit is echter volledig afhankelijk van de ontwikkeling van de bouw en blijft nog een voorlopige prognose. Krijg je een woning toegewezen? Je wordt dan tijdig, minimaal 4 weken van tevoren, op de hoogte gebracht van de definitieve opleverdatum.

Hoe worden de woningen opgeleverd?

Bekijk de technische omschrijving om te zien hoe de woningen worden afgewerkt: Technische omschrijving

Kan ik zelf een keuken en-/of badkamer uitkiezen?

Nee, alle woningen worden door de verhuurder voorzien van een luxe keuken met inbouwapparatuur en een comfortabele badkamer.

Huurprijzen / huurtermijn / waarborgsom

Welke aanvullende kosten zijn er?

Naast de maandelijkse huurprijs, zoals vermeld bij het huuraanbod, betaal je bij aanvang minimaal één maand en maximaal twee maanden waarborgsom. De hoogte van de waarborgsom kan aan de hand van jouw inkomenssituatie mogelijk hoger uitvallen (bijvoorbeeld bij een zelfstandig ondernemer). Hierover informeren wij je tijdig. Uiteraard heb je nog wel (zelf) de kosten voor elektra, warmte, water en internet/TV.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, de servicekosten voor deze woningen bedragen €80,- per maand. De servicekosten zijn onder andere voor het elektraverbruik en schoonmaak van de algemene ruimtes, de storingsdienst voor de lift et cetera. De servicekosten zijn een voorschot en worden jaarlijks op basis van de werkelijke kosten afgerekend.

Zijn er inschrijfkosten?

Nee, het reageren op een huurwoning in dit project is gratis. Er zijn geen administratie-, bemiddelings-, of andere (courtage)kosten van toepassing. Ga je een woning huren? Dan dien je voor de sleuteloverdracht de eerste huurperiode en waarborgsom vooraf te betalen.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal één jaar. Daarna wordt de huurovereenkomst voor onbepaalde tijd voortgezet. Na de minimale huurperiode van één jaar kan huurder de huurovereenkomst beëindigen met een opzegtermijn van één maand. De huur eindigt altijd op de laatste dag van de maand.

Krijg ik mijn waarborgsom terug?

Je ontvangt de waarborgsom binnen 14 dagen retour indien je de woning verlaat en er geen huurachterstanden zijn. Tevens dient de woning in originele staat te worden opgeleverd, zonder schades en inclusief alle sleutels.

Contact

Mijn vraag staat hier niet tussen, met wie kan ik contact opnemen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de verhuurafdeling van Woonhave. Zij beantwoorden graag je vragen. Je kunt contact opnemen via: verhuur@woonhave.com Logo Woonhave